Hírek
2021.02.16 12:36
Szűrés
Korosztály
Nemek
Árkategória
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Termék részletek


Hűtlenség ...és ami mögötte van

Hűtlenség ...és ami mögötte van
3 490 Ft

Szerző:  ALMÁSI KITTI

Kiszállítás: 3-5 munkanapon

Akár ingyenes kiszállítással: itt!

További infó a könyvről:itt

 • Miért épp a hűtlenséget választottam első könyvem témájául? Mert a rendelésemen jó ideje ez a leggyakrabban visszatérő probléma - alig akad olyan páciensem, akit valamilyen formában ne érintene.

   

  Persze felmerül a kérdés: egyáltalán mi az, hogy hűtlenség? Mit értünk ma megcsalás alatt? Amikor az Interneten felvetettük ezt a témát, parázs vita alakult ki a hozzászólók között. Volt, aki azt sem érezte annak, ha partnerén kívül szexuális kapcsolatot létesít másokkal is, hiszen - magyarázta - szabad lényeknek születtünk, nem lehetünk egymás tulajdonai és rabtartói. Más már annak a gondolatát sem bírja elviselni, hogy a társa rajta kívül mással is szívesen tölt időt - számára ez is árulás.

   

  Ezzel a könyvvel nem az a célom, hogy igazságot tegyek a szubjektív vélemények között, vagy moralizáljak - terapeutaként nem is tehetem, mert aki ítélkezik, az nem tud segíteni. Sokkal inkább az, hogy praxisom tapasztalatai alapján megmutassam, milyen gondokkal küzdünk ma ezen a téren, mert ami kirajzolódik előttem, az társadalmi méretű problémának tűnik.

   

  A hűtlenséggel azért érdemes foglalkozni, mert olyan sérüléseket okozhat, melyek nemcsak az adott kapcsolatra, de önbecsülésünkre és másokhoz való viszonyunkra is hatással vannak.

  Nem ritka például az alapvető bizalomvesztés, melynek nyomában szégyen, gyermeki kiszolgáltatottság-érzés, szenvedés és düh jár.

   

  Szeretném, ha akit érint a téma, az tudná: van esély arra, hogy egy csúnya történetből is önbizalmunkban - sőt, akár kapcsolatunkban - megerősödve kerüljünk ki.

  Sok olyan esetet láttam, ahol ez sikerült - ebben a könyvben megosztom, hogyan.

   

  Olvass bele:

  "Sokan választják a megelőző hatásúnak vélt megoldást: ha egyszer elhagyják vagy megcsalják őket, akkor a következő kapcsolatba érzelmileg már nem ereszkednek bele. Mielőtt nagyon elköteleződnének, tesznek valami olyat, ami kirántja őket az érzelmi mélységből, és megvédi az újabb nagy sérülés lehetőségétől. Például félrelépnek, annak a jegyében, hogy így legalább nem velem tették meg előbb, nem én vagyok a vesztes ebben a játékban! Ha ő ezek után megcsal engem, akkor mondhatom, hogy ja, ezt én már régen megtettem, nem tudsz nekem fájdalmat okozni, mert nem vagy számomra olyan fontos! Ezzel a védekező reakcióval tényleg elkerülik, hogy a másik igazán mélyen megbánthassa őket - de sajnos azt is, hogy valós intimitás alakuljon ki." 

   

  "Párkapcsolati krízis esetén érdemes szabadságot adni a társnak, hogy minden fenyegetés és bűntudat-keltés nélkül át tudja gondolni, mit nyerhet, és mit veszíthet a szakítással. Ha a partner így, higgadtan végiggondolva is arra az elhatározásra jut, hogy ki akar lépni a kapcsolatból, akkor az egyértelmű helyzet, és érdemes békés elválásra törekedni. Más eredményre nem vezetne végül a visszacsalás, a könyörgés, a veszekedések hosszú sora sem, csak sokkal csúnyábban alakulna az elszakadás."

   

   

  "A megcsalás mindenképpen megterheli az egyént és a kapcsolatot – ebben minden szakember egyetért: a párok egyharmada elválik, a többiek pedig nagyrészt feszült vagy kiüresedett viszonyban élnek tovább partnerükkel. A megcsalt félnek jellemzően megrendül az önbizalma, eltávolodik másoktól, bizalmatlanná válik, sérül az énképe. A kapcsolatokba vetett hit is meggyengül ilyenkor - nem véletlen, hogy a megcsalás az egyik vezető válóok. Ám mindezt a fájdalmat megsokszorozhatja, ha az új partner olyasmiket mond az elődjének, hogy mesélte a Jani, hogy te mindig kinyúlt, gusztustalan fehérneműket viseltél. Ez végtelenül gyötrelmes és megalázó az exnek. Már nem is az fáj a legjobban, hogy a férfi továbblépett, menjen, ha menni akar, de ne gyalázná meg azt, ami volt! Nem is elegáns, nem is ízléses, és hozzáteszem: a következő partner számára sem túl ígéretes. Hiszen, ha valaki arról beszél nekem, hogy mennyire borzalmas volt az előző partnere, mire föl várjam, hogy rólam majd nem ugyanígy nyilatkozik egy következő kapcsolatban? A szerető sokszor még biztatja is a férfit, hogy minél kíméletlenebbül hagyja el a társát, bele sem gondolva abba, hogy aki így képes belerúgni valakibe, akit egykor szeretett, amellett ő sem lehet soha biztonságban, hiába van most éppen jó pozícióban."

Webáruház készítés