Hírek
Szűrés
Korosztály
Nemek
Árkategória
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Fórum
Nincsenek témák!
Termék részletek


Lélekrágcsálók

Lélekrágcsálók
3 490 Ft

Szerző: Popper Péter

Oldalszám: 269 oldal

Szállítás: 3-5 munkanap

Akár ingyenes szállítással:Részletek

 • Ebben a válogatáskötetben Popper Péter legjobb előadásai közül gyűjtöttünk egy csokorba tízet, melyek megmutatják, milyen végtelenül színes egyéniség és bölcs, jó humorú tanító volt a nemrég elhunyt pszichológus.

   

  Az elgondolkodtató, szórakoztató fejezetek hétköznapi életünk egy-egy fontos témájára épülnek, ilyen például:

  • a félelem,
  • a szorongás,
  • a depresszió,
  • az egyéni és kollektív hazugságok,
  • a játszmák,
  • a családi és párkapcsolati konfliktusok, krízisek.

   

  Popper Péter hosszú éveken át, egészen haláláig rendszeresen tartott a széles nyilvánosságnak szóló előadásokat, melyeket az ország minden pontján óriási érdeklődéssel várt a közönség. Ezeken a sokszor több száz fős találkozásokon az élet nagy kérdéseiről és problémáiról mesélt, melyek alaposan meg tudják gyötörni, sebezni az emberi lelket. Ezeket nevezte ő lélekrágcsálóknak.

   

  A hallgatóság persze mindig azt szerette volna megtudni tőle, hogy mi a megoldás, hogyan védekezhetünk a lélekrágcsálók ellen, és miként gyógyíthatjuk be az általuk ejtett sebeket. Ő pedig, ha ismerte az ellenszert, a gyógyírt, ha tudott valami titkos praktikát, akkor elárulta. Ha nem, akkor minden szépítgetés és kincstári optimizmus nélkül bevallotta: nem hisz abban, hogy az élet minden problémájára létezik megoldás. Vannak olyan helyzetek is, amelyeket csak elviselni lehet, jól vagy rosszul. A tanítás azonban sohasem felesleges, hiszen információk és megoldások mellett vigasztalást is nyújt, segít újragondolni és átértékelni dolgokat, erre pedig valamennyiünknek szükségünk lehet.

   

  Olvass bele a könyvbe:

  "Én sokáig az óvodát tartottam minden pedagógia csúcsának Magyarországon, mert az óvodás gyerekben megőrizte a megismerés vágyát és örömét, az iskolában pedig két
  év kellett ahhoz, hogy megutálja a tanulást. És láss csodát: nem az iskola vette át az óvoda hatását, hanem mára az óvoda alakult át iskola-előkészítővé. Ez borzasztó. Piaget-től, a világhírű pszichológustól megkérdezték egyszer, hogy nem lehetne-e a kisgyerekekből nagyobb intellektuális teljesítményt előhívni, mint ahogy ezt a hagyományos pedagógia teszi. Dehogynem - válaszolta -, de minek? Nem lennének tőle boldogabbak. A mai szemléletben azonban nem szempont, hogy a gyerek boldog-e vagy sem, egyedül a produkció számít."

Webáruház készítés