Hírek
Szűrés
Korosztály
Nemek
Árkategória
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Fórum
Nincsenek témák!
Termék részletek


A hiperaktív, figyelemhiányos gyerek

A hiperaktív, figyelemhiányos gyerek
2 990 Ft

Kiszállítás: 3-5 munkanap

Akár ingyenes kiszállítással: itt!

Oldal: 168

 • Bár Magyarországon 70 ezerre tehető a figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral küszködő gyerekek száma, a tanulási nehézségeknek pedig ez a jelenség az egyik leggyakoribb oka, sok szülő nem, vagy csak későn kér segítséget kezeléséhez szakembertől. A legnagyobb gond pedig azt, hogy a zavart sokan fel sem ismerik, a kicsit egyszerűen csak szétszórtnak tartják.

   

  A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD, vagyis Attetion Deficit Hyperactivity Disorder) évről évre egyre több gyereket érint. A könyvben egy rövid elméleti áttekintést követően több teszt is segíti a diagnózis felállítását, a megfelelő terápia megtalálása ugyanis az első és legfontosabb lépés az ADHD kezeléséhez. A szenzoros integrációs gyógymóddal például az agyi működést lehet fejleszteni, a homeopátia a test öngyógyító képességét erősíti, ha pedig az étrendterápiát választja az olvasó és a szakember, akkor egy tucat gondosan összeállított recept közül válogathat a kötet mellékletében. Gyermeke közérzetét azonban nemcsak a terápia befolyásolja és alakítja, hanem mindenekelőtt a nevelés, a mozgás, a játék és a társas kapcsolatok. A szerzőpáros részletesen foglalkozik ezekkel a témákkal is.


  A szerzőkről

  Christine Ettrich a gyermek- és ifjúsági pszichiátria, a pszichoterápia és a pszichoszomatika professzora. Egy évtizeden át vezette a Lipcsei Egyetem gyermek- és ifjúsági pszichiátriai klinikáját és csaknem 30 esztendeje foglalkozik hiperaktív és figyelemhiányos gyermekekkel.

  Monika Murphy-Witt publicistaként több könyvet írt az egészséges életmód és a nevelés témakörében. Hosszabb ideje foglalkozik az észlelés zavaraival, mivel egyik gyermeke maga is érintett ebben a rendellenességben.

   

  TARTALOM

   

  1. fejezet

  Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar – az okokról

  Régi betegség új néven

  Izgága, idegtépő és álmodozó gyerekek

  A „felelősség kérdése”: az okokról

  A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar nyomában: a diagnózis

  Első lépés: a gyermek hétköznapjainak felülvizsgálata

  Második lépés: szakorvos felkeresése

  Ellenőrizendők listája: a gyermek ADHD-profilja

   

  2. fejezet

  Hatékony segítség a gyermeknek

  A klasszikus terápia lehetséges útjai

  Minden gyermeknek más, célzott és egyénre szabott segítségre van szüksége

  Nyugtató „serkentők”

  Viselkedésterápia: hogyan boldoguljunk a hétköznapokban

  Szülőtréning: a nevelés új útjain járva

  A terápia más bevált formái

Webáruház készítés