Hírek
Szűrés
Korosztály
Nemek
Árkategória
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Fórum
Nincsenek témák!
Termék részletek


...És sosem jártam iskolába

...És sosem jártam iskolába
3 500 Ft

Szerző: André Stern

Oldalszám:171

Megjelenés: 2014.11

Szállítás: 3-5 munkanap

Az alábbi blogon egy interjú készült az íróval: 

http://netbutik.blog.hu/admin/post/edit/7387316

 • Egy izgalmas kísérlet megdöbbentő eredményekkel

  André Stern, akinek sohasem kellett iskolába járnia, beszámol gyermekkorának sokszínű mindennapjairól, ahol nyoma sem volt stressznek és teljesítménykényszernek. 
  Elmeséli, hogyan tanult meg három évesen olvasni, és miért volt az mégis teljesen rendben, hogy végül olvasása csak nyolc évesen vált készségszintűvé. Elmondja, hogyan lehetséges, hogy szinte mindent meg tud javítani, hogyan fedezte fel a pi-számot egy legomarkoló összeszerelése közben, milyen hatással volt személyiségének fejlődésére Marcel Proust életműve, és hogyan fedezte fel a zene és a számítógépek világát. 
  Immáron Európa-szerte heves vita folyik arról, hogy iskoláink vajon nem egy olyan zubbonyba kényszerítik-e gyermekeinket, amely többségük számára már túl szűk? 
  André Stern könyve egy nem dogmatikus hozzájárulás ehhez a véleménycseréhez.

  "Egy kisgyermek agyában naponta százszor is megnyílik a lelkesedés csodálatosan feltöltő csatornája. Minden, amit ebben az állapotban megtanul, az szilárdan rögzül az agyban. A járást, a markolást, a kúszást, a beszédet a gyermekek teljesen önállóan fedezik fel. Megtudhatjuk André Stern könyvéből hogyan folytatódik mindez tovább, amennyiben a gyermeket meghagyják ebben a lelkesedésben..." Prof. Dr. Gerald Hüther, agykutató. 

  Mi történik, ha felhagyunk a neveléssel? Ha nincs több hatalmi harc? Ha a gyermek a szüleivel való kapcsolatában kezdettől fogva egyszerre tapasztalhatja meg a kötődést és élheti meg a függetlenség iránti vágyát? Ebben a könyvben André Stern saját tapasztalatait osztja meg, olyan válaszokkal szolgál, melyek új távlatokat nyitnak - Katharina Saalfrank

  "Akit a képzés és a pedagógia napirenden lévő vitái érdekelnek, mindenképpen 
  vegye fel ezt a könyvet az elolvasandók listájára" - ZDF Aspekte

  "A német oktatási rendszerről folytatott vita elevenébe talált" - Stuttgarter Zeitung.

  "Egy lehetséges út..., tulajdonképpen így is lehetne" - Krone (Ausztria)

Webáruház készítés