Hírek
2021.02.16 12:36
Szűrés
Korosztály
Nemek
Árkategória
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Termék részletek


A BÖLCS BABA

A BÖLCS BABA
3 490 Ft

Szerző: Dr. Aletha J. Solter
Szállítás: 3-5 munkanap

Ajánlott:fogantatástól két és fél éves korig

További információ az alábbi blogunkon:
http://netbutik.blog.hu/tags/Fogantat%C3%A1st%C3%B3l-2_%C3%A9veseknek

 • A könyv írója Dr. Aletha J. Solter világhírű svájci-amerikai fejlődéspszichológus keze nyomán látott napvilágot. A szerző 1978 óta terjeszti forradalmian új gyermeknevelési elveit. A bölcs baba című könyv ebbe enged bepillantást, hogy a szölők segítségére legyen a baba fogantatástól a gyermek két és fél éves koráig.

  A bölcs baba (Útmutató a gyerekekhez, a fogantatástól két és fél éves korig) című könyvében azokat a bevált csecsemőgondozási és gyermeknevelési elveit ismerteti a szerző, amelyek alapvetően a babák ösztönös bölcsességére épülnek.

   

  A Dr.Solter tanítását követő szülők olyan gyerekeket nevelnek, akik:  

  •  okosak,
  • együtt érzőek,
  • kiegyensúlyozottak,
  • erőszakmentesek és
  • nem használnak kábítószert

   

  Könyve hét fejezetének mindegyike egy-egy önálló témával foglalkozik, pl. a sírással, az alvással, az evéssel és a játékkal.

   

  A pszichológus nő teljesen újfajta hozzáállást képvise, amiben a kisbabákkal való együttlétet

  • a bizalom,
  • az empátia és
  • a tisztelet jellemzi.

   

  Nevelési módszerével a gyermekekben NEM halmozódik fel olyan feszültség, amitől hiperaktívvá vagy erőszakossá válhatnak.

   

  Bemutatja, hogy miként alakítható ki mély érzelmi kapcsolatot a gyermekünkkel, hogyan segíthetünk neki, hogy kapcsolatban maradjon a valós énjével és miként tud teljes emberré fejlődni.

  A könyv egyik legnagyobb értéke, hogy elmagyarázza, mi a csecsemők és kisgyerekek sírásának valódi szerepe, s miként kell azt helyesen kezelni. Ez az információ önmagában is már számtalan család életét fogja gyökeresen megváltoztatni, hiszen a csecsemő sírása gyakran kiborítja a szülőket.

  Az evéssel kapcsolatban többek közt egy meghökkentő kísérletet ismertet, ami ugyancsak alátámasztja a könyv címét. Három 7–9 hónapos kisbaba 6 hónapon át minden étkezéskor maga választhatott a táplálékok széles választékából. Az egyik gyenge csontozatú (angolkóros) baba önszántából rendszeresen csukamájolajat ivott, egészen addig, amíg a csontjai egészségessé nem váltak!


  " A csecsemők káprázatos tudása, amit e könyv ünnepel, korszakalkotó jelentőségű és felvillanyozó hatású. Ez a könyv - ami empirikus kutatások eredményeire és a józan észre épül - egyaránt áldás a szülők és a kivételesen szerencsés kisbabáik számára."


  Dr. David B. Chamberlain pszichológus, a "The Mind of Your Newborn Baby" (Újszülötted elméje) című könyv szerzője

 • Korosztály
  Fiúknak és lányoknak
  Nemek
  1000 Ft és 3000 Ft között
  Tömeg
  300 g/db
Webáruház készítés