Hírlevél
Hírek
Legnézettebb Termékek
Termékajánló
Partnereink
Szűrés
Korosztály
Nemek
Árkategória
Szavazás
Fórum
Nincsenek témák!
Termék részletek


A betegség, mint szimbólum E-könyv

A betegség, mint szimbólum E-könyv
4 190 Ft

Oldal: 535

Szerző: Ruediger Dahlke

Kiszállítás: 3-5 munkanap

Formátum: e-Könyv

További infó a könyvről: itt!

Amennyiben csak E-könyvet rendelsz NINCS szállítási költség!

 • A betegség, mint szimbólum E-KÖNYV leírása:

  Jellemzés Dahlke tizennyolc év állandó megfigyelõi gyakorlata és tapasztalata által most a teljesség igényével vesz sorra mintegy négyszáz betegséget, és annak tünetegyütteseit.

   

  "Az ember legjobb gyógyszere az ember maga." - Paracelsus

   

  A betegség -ahogy a szent iratokban is beszélnek róla -mindnyájunknak fejlõdési lehetõség, így az Ön számára is az. Minden tünetnek lelki háttere van, és ezek feltárásával, megértésével lehetõséget kap arra, hogy a gyógyulás útjára lépjen.

   

  Lehet, hogy meggyógyul már rögtön a megértés által, de betegsége egyben feladat is, amelyet még ideig-óráig hordoznia kell, amíg megtörténik a teljes bevésõdés. Fontos megértenie, hogy teste csak a szimbólumok nyelvén tud szólni, tünetek nyelvén, s hogy a betegség - sértõdött lélek felkiáltása- A test mint forma, mindig a tartalom fizikai megjelenítõje, nem lehet becsapni. Ha megvizsgálja testi jeleit, megtudhatja, miért sértõdött meg a lelke. Ne várassa tovább! Ez az útmutató könyv segítségére lesz abban, hogy végre kiengesztelje. Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum Ruediger Dahlke neve fogalom, nem szorul bemutatásra, a fenti Paracelsus-idézet pedig egész munkásságának mottója.

   

  Célja, hogy az ember megértse betegsége kialakulásának mélyebb összefüggéseit, ezáltal önnön orvosává váljék. Mély meggyõzõdéssel, gyakorlati tanácsokon keresztül vezeti olvasóját e szemlélet megértéséhez, melyet egyszerû és könnyen érthetõ magyarázatokkal támaszt alá. A mû felépítése páratlan: lexikonszerû szerkesztése lehetõvé teszi, hogy az általunk kiválasztott helyen (pl. egy adott betegség vagy egy testtáj szimbolikus jelentésénél) felüssük a könyvet anélkül, hogy végig kellene olvasnunk a többi oldalt.

   

  Dahlke tizennyolc év állandó megfigyelõi gyakorlata és tapasztalata által most a teljesség igényével vesz sorra mintegy négyszáz betegséget, és annak tünetegyütteseit. Eddig megjelent írásainál sokkal komplexebb, több oldalról megközelíthetõ módszere a függõleges világkép alapján mûködik: a filozófia és az alapelvek ismertetése után a testtájakat és a problémazónákat vázolja.

   

  Ezután a betegségek és a tünetek, valamint az ezekhez rendelt szimbolikus jelentések következnek. Végül a lelki okok feldolgozására és feloldására ad gyakorlati tanácsokat, s mindezt ábécérendben!

   

  Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum címû könyvébõl idézünk:

  "Ez a kézikönyv senki válláról nem kívánja levenni a felelõsséget, éppen ellenkezõleg, lehetõségeket kíván nyújtani a páciens számára, hogy kezébe vegye a teljes felelõsséget saját életével kapcsolatban, annak minden feladatával együtt. A könyv abban kíván segíteni, hogy „átlássunk a szitán”, amikor betegségeinket alibiként vagy menekülési útvonalként próbáljuk használni, és meglássuk egyúttal a bennük rejlõ kihívást. Aki nem bújik ki a kihívás alól, azt maga a sors is támogatja."

   

  Az általánostól, vagyis a testtájaktól/problémazónáktól a tünet, mint fókuszpont felé tartó vizsgálódás archetípusos mintát mutat. Ha így használjuk a könyvet, egyértelmûvé válnak számunkra azok az elsõre nem észrevehetõ, különbözõ síkok, amelyeknek köszönhetõen betegségünk minden összefüggése feltárul elõttünk, és nem csak kiragadott jelentéstartalmát értjük meg. A gyógyuláshoz erõ kell, az önmagunkba vetett hit pedig nélkülözhetetlen. De a gyógyulást elindító, legfontosabb kezdõ lépéshez csak ritkán kínálkozik alkalom. Itt a lehetõség!

Webáruház készítés